Brandpreventie
Rookmelders per 1 juli 2022 ook in bestaande bouw verplicht.
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) wil dat deze verplichting ook gaat gelden voor bestaande bouw. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. In 2019 zijn 103.657 woningbranden gemeld, waarvan er 38 met een fatale afloop zijn geregistreerd. Hiervan was slechts in één op de vijf van de gevallen een goed werkende rookmelder aanwezig.
Eenmalig investeren in rookmelders redt levens.
Huiseigenaren van bestaande woningen zijn zelf verantwoordelijk voor het ophangen van rookmelders die voldoen aan de eisen én voor het plegen van onderhoud. Huur je de woning? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het ophangen van voldoende werkende rookmelders. De huurder is wél zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de rookmelders.
10 jaars lithium batterij voor zorgeloze veiligheid.
Rookmelders die voorzien zijn van een 10 jaars lithium batterij. Het voordeel is dat deze gedurende de levensduur van de melder niet vervangen hoeft te worden. Dit scheelt niet alleen in de onderhoudskosten en het aantal valse meldingen, maar je bent ook verzekerd van een betrouwbare werking van deze melder.
Slimme melders voor extra veiligheid.
In tegenstelling tot bij nieuwbouwwoningen, worden er geen eisen gesteld aan de doorkoppeling van de melders. Ook hoeven ze niet op het elektriciteitsnet aangesloten te zijn; een melder met batterijen volstaat. Toch kan het interessant zijn om niet voor de standaardmelder te gaan. Je kunt tegenwoordig ook voor slimme melders kiezen, die bij jouw specifieke woonsituatie passen. Die melders geven niet alleen een akoestisch signaal; bij rook, brand of extreme temperaturen kun je ook gebeld worden of je krijgt een push- of e-mailbericht op je telefoon, tablet of computer. Je ontvangt dan ook meteen informatie over de precieze locatie waar het probleem zich voordoet.
Advies brandveiligheid.
Brand. Iets waar we liever niet aan denken. Zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brandveilig(er) leven om brand te voorkomen. En mocht het dan toch mis gaan kun je met deze maatregelen de schade beperken.
Naast de werkzaamheden voor New Totaalservice is Nick ook werkzaam als brandweervrijwilliger (Functie: Manchap, Chauffeur en Voertuigbediener).